Gör egna så-skyltar glasspinnar

Gör egna så-skyltar

Att göra egna såskyltar är kul och faktiskt bara fantasin som sätter gränser hur du ska märka upp dina krukor och plantor. Här är sex enkla tips på såskyltar.

1. Såskylt av glasspinnar

Gör egna så-skyltar glasspinnar
På pysselaffärer kan du för liten peng köpa storpack av glasspinnar. Eller så sparar du glasspinnar en hel sommar och har till nästa års sådd. Kul och enkelt (och gott!)

2. Såskylt av gamla udda bestick

Gör egna så-skyltar bestick
De flesta av oss har en sådan där låda med udda redskap och bestick - skramla fram lite gamla bestick och skriv med en vattenfast penna och vips har du dekorativa såstickor. Även på loppisar hittar man ofta udda bestick för cirka 1 kr st.

3. Såskylt av torra grenar och pinnar

Gör egna så-skyltar pinnar
På promenaden kan du samla torra små grenar och pinnar som ramlat av träden. Bara skala av barken och sdan är det fritt fram att skriva med en vattenfast penna.

4. Såskylt av stenar

Gör egna så-skyltar stenar
Måla hela stenar i färgglada kulörer och skriv sedan namn på stenarna..... eller om du har en samling släta vita stenar som här, skriv direkt på stenen.

5. Såskylt av trasiga krukor

Gör egna så-skyltar krukskärvor
Efter vinterns framfart brukar man alltid hitta en eller annan trasig kruka i trädgården. Skriv på skärvorna och tryck ner i jorden.

6. Såskylt av tejp och grillpinnar

Gör egna så-skyltar grillpinnar
Man tager vad man haver. Av ett gäng grillpinnar och tejp kan man göra små flaggvimplar. Otroligt gulligt bland såkrukorna..