Godaste och härligaste kladdkakan på klassiskt vis

Godaste och härligaste kladdkakan på klassiskt vis
Foto: Camilla hamid
camilla hamid profilbild NY
camilla hamid profilbild NY

Godaste och härligaste kladdkakan på klassiskt vis

4

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

"En av mina mest efterfrågade videos är att visa hur jag bakar klassikt härlig och god kladdkaka utan krusiduller. Och här har ni den! Min bästa och godaste klassiska och enkla kladdkaka som man inte får nog av." /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar
  • 225 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2,25 dl brunt farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg (stora)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4 timmar i kyl men helst över natten.