Kladdkaka på klassiskt vis
Kladdkaka på klassiskt vis
8 ingredienser
30 m + tid i kyl
En klassisk kladdkaka som funkar precis lika bra till fika, födelsedag som dessert efter en härlg middag. Camillas recept är sådär perfekt kladdigt och gott som man vill ha det!
Ingredienser
- 225 g smör
- 3,5 dl strösocker
- 2,25 dl brunt farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 ägg (stora)
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
- Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4 timmar i kyl men helst över natten.