Frasiga våfflor med chokladpiffad hallonsylt

8 röster
30 min

Våfflor frasiga som knäckebröd! Smaskigt till lunch eller som efterätt.

Receptet ger ca 10 våfflor. Serveras med chokladhallonsylten och vispad grädde.

Visa mer
30 min

Du behöver

Våfflor

  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mineralvatten
  • 2,5 dl vispgrädde (+ 1 ½ dl till servering)
  • 25 g smör

Chokladpiffad hallonsylt

  • 1 l hallon (frysta går bra)
  • 0,5 kg syltsocker
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Våfflorna
    Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tjock och smält smöret.
  3. Blanda först ner det smälta smöret i mjölsmeten, sen grädden.
  4. Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen.
  5. Lägg i ¾ -1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna tills de har en fin färg.
  6. Låt våfflorna svalna på galler så behåller de frasigheten.
  7. Sylten
    Lägg i bären samt sockret i en kastrull.
  8. Koka upp under omrörning, låt koka i ca 15 minuter.
  9. Hacka chokladen och låt den smälta i sylten.
  10. Låt sylten svalna, då stelnar den.
  11. Servera med vispad grädde.
22 mars 2011

Laddar fler recept