Goda kanelbullar
Goda kanelbullar
7 ingredienser
5 h
Magnus Johanssons grundrecept på riktigt goda och saftiga kanelbullar. Smaksätt med kanel såklart, men testa även i kombination med mandelmassa, choklad eller apelsin - magiskt!
**Alternativ på fyllning
**
- mandelmassa och kanel
- hasselnötter, apelsin och kanel
- choklad och kanel
Ingredienser
Deg
- 500 g mjölk
- 1,1 kg vetemjöl
- 40 g jäst
- 200 g strösocker
- 200 g smör
- 25 g kardemumma
- 10-15 g salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom smöret. Om du blandar för hand tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. Och när du blandat degen ca 15 minuter i maskinen så tillsätter du det rumstempererade smöret.
- Blanda degen väl ca 10 minuter till. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.
- Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk på valfri fyllning. Vik samman och sporra upp till bullar.
- Låt dina kanelbullar jäsa i ca 3 timmar.
- Pensla med vispat ägg och lägg på pärlsocker om du vill. Baka kanelbullarna i 210 grader ca 10-12 minuter.