Gnocchipanna med tomat & Mozzarella

Gnocchipanna med tomat och mozzarella Granarolo
Foto: Köket.se

Gnocchipanna med tomat & Mozzarella

8 ingredienser

30 m

En enkel och riktigt god middag för hela familjen. Tar endast 30 minuter att laga och funkar både till vardags som till en trevlig helgmiddag.

Granarolo Mozzarella
Granarolo Mozzarella

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp gnocchi
  • 2 förp Granarolo Mozzarella
  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • 800 g krossade tomater (2 burkar)
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 0,5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek vitlöken i olivolja i en stekpanna (gärna en som kan ställas in i ugnen).
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka ihop till en snabb tomatsås. Tillsätt ett par basilikablad. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Tillsätt gnocchin till stekpannan och blanda om (eller överför till en ugnsform ifall stekpannan inte kan vara i ugnen). Tillsätt en riven Mozzarella och blanda om.
  6. Fördela bitar av Mozzarella på toppen och gratinera i ugnen i 10-15 minuter eller tills Mozzarellan har smält. Toppa med basilika och avnjut varm.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Pasta och tomatsås med mozzarella Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer