Gnocchi med sidfläsk och surkål

39 röster
20 m
4
20 m
4

Du behöver

Surkål

  • 1 burk surkål (ca 400 g)
  • 1 gul lök, skalad
  • svålbiten från sidfläsket
  • 50 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk kummin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äpple, rivet
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippe bladpersilja

Varmrökt sidfläsk

  • 600 g varmrökt sidfläsk i bit med svål
  • olivolja

Gnocchi

  • 400 g färdig färsk gnocchi

Garnering

  • bladpersilja, hackad
  • 1 äpple, tunt skivat

Gör så här

  1. Surkål
    Skiva löken och svetta i smöret. Tillsätt svål, vitt vin, lagerblad och kummin. Låt puttra tills löken är mjuk. Tillsätt surkålen och värm försiktigt. Tillsätt äpplet mot slutet och smaka av med salt och peppar. Blanda sist i persiljan.
  2. Sidfläsk
    Skär bort svålen på sidfläsket (spara tills surkålen). Skiva sedan i 4 skivor på längden. Stek på medelvärme i stekpanna med lite olivolja. Spara fettet från pannan till gnocchin.
  3. Gnocchi
    Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Sila bort vätskan. Häll över i stekpannan med sidfläsket och slunga runt.
30 september 2017

Fler goda recept