Gnocchi med sidfläsk och surkål

Gnocchi med sidfläsk och surkål
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Gnocchi med sidfläsk och surkål

42

3 steg att laga

17 ingredienser

20 m

Enligt Tom själv en av topp 5 godaste rätter han lagat i Kökets middag. Bara det är skäl nog att testa denna enkla gnocchi med sidfläsk, äpple och piffad surkål.

Ingredienser

portioner4 portioner

surkål

  • 1 förp surkål [ca 400 g]
  • 1 gul lök, skalad
  • svålbiten, från sidfläsket
  • 50 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk kummin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äpple, rivet
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk bladpersilja

Varmrökt sidfläsk

  • 600 g rökt sidfläsk, i bit med svål
  • olivolja

Gnocchi

  • 400 g färsk gnocchi (färdigköpt)

Garnering

  • färsk bladpersilja, hackad
  • 1 äpple, tunt skivat

Gör så här

  1. Surkål
    Skiva löken och svetta i smöret. Tillsätt svål, vitt vin, lagerblad och kummin. Låt puttra tills löken är mjuk. Tillsätt surkålen och värm försiktigt. Tillsätt äpplet mot slutet och smaka av med salt och peppar. Blanda sist i persiljan.
  2. Sidfläsk
    Skär bort svålen på sidfläsket (spara tills surkålen). Skiva sedan i 4 skivor på längden. Stek på medelvärme i stekpanna med lite olivolja. Spara fettet från pannan till gnocchin.
  3. Gnocchi
    Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Sila bort vätskan. Häll över i stekpannan med sidfläsket och slunga runt.