Gnocchi med linser och tomat i parmesanolja

6 röster
4
Gnocchi med linser och tomat i parmesanolja
Foto: TV4

En helt vegetarisk sallad, god som ensamrätt med en bit vitt bröd eller som tillbehör till grillat. Gör oljan dagen före och låt den stå och dra i kylskåpet. Torkade linser behöver ligga i blöt över natten, så gör det samtidigt.

Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl gnocchi
  • 3 dl gröna linser
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g parmesanost
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 knippa bladpersilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Riv parmesanosten fint. Blanda samman vinäger och olivolja. Skala och hacka vitlöken fint. Rör ner vitlök och parmesan i olja- och vinägerblandningen. Ställ kallt och låt dra över natten. Lägg linserna i blöt.
  2. Koka linserna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Det tar ungefär 20 minuter. Häll i ett durkslag och spola i kallt vatten. Skala och hacka löken. Tärna tomaten fint. Hacka persiljan. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola i kallt vatten.
  3. Blanda pasta, linser, lök och tomat med parmesanoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner hackad persilja.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept