Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter
Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter
11 ingredienser
20 min
Hur enkelt och gott som helst - färska potatisgnocchi i en krämig gorgonzolasås toppad med valnötter och salvia.
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 800 g gnocchi
- 250 g gorgonzolaost (piccante)
- 0,75 dl mjölk
- 0,5 dl vispgrädde
- 60 g parmesanost, fint riven
- 1 msk smör
- muskot, riven
- 1 dl valnötter, rostade
- färsk salvia
- peppar
- salt
Gör så här
- Koka upp mjölk, grädde, smör, salt och lite peppar i en kastrull. Smula ner gorgonzola och rör om. Låt koka ihop på medelvärme.
- Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg ner gnocchi i vattnet och koka snabbt, när de flyter upp till utan, lyft upp dem med en hålslev och lägg ner direkt i gorgonzolasåsen.
- Låt gnocchisarna koka i såsen under försiktig omrörning med en träslev någon minut tills de är mjuka. Om såsen blir för tjock, ha i några matskedar av pastavattnet.
- Stäng av värmen och blanda i parmesan och lite riven muskot. Ha inte i för mycket parmesan då den kan ta bort smaken av gorgonzola.
- Servera med valnötter och några blad salvia.