Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter

Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter

6

11 ingredienser

20 min

Hur enkelt och gott som helst - färska potatisgnocchi i en krämig gorgonzolasås toppad med valnötter och salvia.

Ingredienser

portioner4
  • 800 g gnocchi
  • 250 g gorgonzolaost (piccante)
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 60 g parmesanost, fint riven
  • 1 msk smör
  • muskot, riven
  • 1 dl valnötter, rostade
  • färsk salvia
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde, smör, salt och lite peppar i en kastrull. Smula ner gorgonzola och rör om. Låt koka ihop på medelvärme.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg ner gnocchi i vattnet och koka snabbt, när de flyter upp till utan, lyft upp dem med en hålslev och lägg ner direkt i gorgonzolasåsen.
  3. Låt gnocchisarna koka i såsen under försiktig omrörning med en träslev någon minut tills de är mjuka. Om såsen blir för tjock, ha i några matskedar av pastavattnet.
  4. Stäng av värmen och blanda i parmesan och lite riven muskot. Ha inte i för mycket parmesan då den kan ta bort smaken av gorgonzola.
  5. Servera med valnötter och några blad salvia.