Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter

Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Gnocchi med gorgonzolasås och valnötter

4

11 ingredienser

20 min

Hur enkelt och gott som helst - färska potatisgnocchi i en krämig gorgonzolasås toppad med valnötter och salvia.

Ingredienser

portioner4
  • 800 g gnocchi
  • 250 g gorgonzolaost (piccante)
  • 0,75 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 60 g parmesanost, fint riven
  • 1 msk smör
  • muskot, riven
  • 1 dl valnötter, rostade
  • färsk salvia
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde, smör, salt och lite peppar i en kastrull. Smula ner gorgonzola och rör om. Låt koka ihop på medelvärme.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg ner gnocchi i vattnet och koka snabbt, när de flyter upp till utan, lyft upp dem med en hålslev och lägg ner direkt i gorgonzolasåsen.
  3. Låt gnocchisarna koka i såsen under försiktig omrörning med en träslev någon minut tills de är mjuka. Om såsen blir för tjock, ha i några matskedar av pastavattnet.
  4. Stäng av värmen och blanda i parmesan och lite riven muskot. Ha inte i för mycket parmesan då den kan ta bort smaken av gorgonzola.
  5. Servera med valnötter och några blad salvia.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Korvbrödsbagarn rostat bröd

11 Fun facts!

Oväntat bra fakta om ditt hamburgarbröd

Läs mer