Gnocchi alla Sorrentina

1 röst
2 h
4

Paolos farmors recept på ugnsbakad gnocchi. En enkel rätt där gnocchhi varvas med tomatsås och gratineras med mozzarella och Parmigiano Reggiano. Ät den nylagad!

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Visa mer
2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g passerade tomater
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök, hela
  • 10 basilikablad, strimlade
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 krm socker
  • 3 msk olivolja
  • 1 sats gnocchi
  • 125 g mozzarella, skuren i små bitar
  • 1,5 dl Parmigiano Reggiano, färskriven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm upp olja i en kastrull.
  2. Skala och halvera den gula löken och låt lökhalvorna tillsammans med vitlöksklyftorna långsamt fräsa i oljan.
  3. Tillsätt passerade samt krossade tomater, basilika, salt, peppar och socker.
  4. Låt tomatsåsen puttra på svag värme i ca. 45 minuter.
  5. Plocka upp och kasta den gula löken och vitlöksklyftorna.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Koka gnocchi ca. 3 minuter i saltat vatten. När de flyter upp till ytan är de färdiga. Ta upp gnocchin med en hålslev och låt rinna av.
  8. Varva tomatsås, gnocchi och ost i en ugnsfast form. Börja och avsluta med tomatsås. Toppa med ost.
  9. Gratinera i ugn ca 20–25 minuter.
27 juni 2019

Laddar fler recept...