I samarbete med Risenta

Glutenfritt fröknäcke

4 röster
1 h 20 m
1 plåt
RISENTA_Glutenfritt fröknäcke med majsmjöl
Foto: Köket.se

Fröknäcke är riktigt enkelt att baka själv hemma och det blir underbart gott som tillbehör till kvällens grillning! Eller varför inte servera det till en god ostbricka? Men blandade fröer från Risenta får knäcket riktigt god och nötig smak.

Visa mer
1 h 20 m
1 plåt

Du behöver

  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 1 dl Risenta solroskärnor
  • 0,5 dl Risenta sesamfrön
  • 0,5 dl Risenta pumpakärnor
  • 0,5 dl Risenta hela linfrön
  • 1,5 dl vatten, kokande
  • 0,5 dl rapsolja
  • flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda ihop majsmjöl och alla frön i en bunke. Koka upp vatten och häll vattnet och olja över fröna. Rör snabbt ihop till en jämnt fördelad massa och stjälp upp på bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspeppar över frödegen och tryck ut degen mellan bakplåtspapperna till ett tunt knäcke.
  3. Toppa med lite flingsalt och grädda i ugnen i 45-60 minuter (beroende på ugn).
20 maj 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...