• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glutenfritt fröknäcke

RISENTA_Glutenfritt fröknäcke med majsmjöl
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glutenfritt fröknäcke

3 steg att laga

8 ingredienser

1 h 20 m

Fröknäcke är riktigt enkelt att baka själv hemma och det blir underbart gott som tillbehör till kvällens grillning! Eller varför inte servera det till en god ostbricka?

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 1,5 dl vatten, kokande
  • 0,5 dl rapsolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda ihop majsmjöl och alla frön i en bunke. Koka upp vatten och häll vattnet och olja över fröna. Rör snabbt ihop till en jämnt fördelad massa och stjälp upp på bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspeppar över frödegen och tryck ut degen mellan bakplåtspapperna till ett tunt knäcke.
  3. Toppa med lite flingsalt och grädda i ugnen i 45-60 minuter (beroende på ugn).