Det här smarta receptet på pannkakor är både glutenfritt och blodsockervänligt. Pannkakorna är perfekta som mellanmål, brunch eller fika med god topping.
Ingredienser
6 - 8 styck
2 dl mandelmjöl (mixa fint och sikta genom en sil)
4 tsk potatismjöl
4 msk bovetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
vaniljpulver [1 knivsudd]
4 ägg
0,75 dl agavesirap
4 dl mjölk
50 g smör, smält
smör (eller olja till stekning)
Servering
färska bär
grekisk yoghurt
blandade nötter, hackade
Gör så här
Mixa mandelmjölet extra fint och sikta det genom en sil.
Blanda mandelmjölet med potatismjöl, bovetemjöl, vaniljsocker och vaniljpulver i en skål.
Vispa ägg och agavesirap för hand. Tillsätt sedan mjölblandningen samt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Häll till sist i resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa tills smeten är jämn och klumpfri.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme (ca nummer 6 på spisen).
Smörj pannan lätt med smör eller olja.
Häll i ett tunt lager smet och vinkla pannan så att smeten fördelas jämnt.
Stek varje pannkaka i ca 1–1,5 minuter per sida tills den är gyllene och färdiggräddad.
Servering
Servera pannkakorna varma med färska bär, en klick grekisk yoghurt eller hackade nötter för extra protein och fibrer.