Mixa mandelmjölet i en matberedare tills det blir lite finare i strukturen, men undvik att mixa för länge så att det börjar släppa olja.
Häll över mjölet i en stor bunke.
Sikta ner kakao, potatismjöl, glutenfritt havremjöl, bikarbonat och vaniljsocker i bunken med mandelmjölet. Rör om ordentligt med en ballongvisp så att allt blandas jämnt.
Vispa smöret med elvisp i ca 5 minuter i en separat bunke tills det blir ljust och poröst.
Häll ner de torra ingredienserna i smöret och vispa på låg hastighet tills det blir en smulig massa.
Tillsätt vaniljpaste och agavesirap. Fortsätt vispa tills du får en jämn, mjuk och något kladdig smet.
Smeten ska gå att rulla försiktigt till bollar. Den kommer känns kladdigare än vanlig kakdeg, men den behåller formen fint i ugnen.
Rulla smeten till bollar, ca 17 g styck. Placera dem på plåten med lite mellanrum.
Grädda mitt i ugnen i 15–18 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten i ca 10 minuter och flytta dem sedan till ett bakgaller.
Låt svalna helt innan du toppar med ganachen.
Chokladganache
Värm kokosmjölken i en liten kastrull tills den nästan börjar koka.
Hacka chokladen grovt och lägg den i en liten bunke.
Häll den heta kokosmjölken över chokladen och låt stå 1 minut.
Rör sedan försiktigt med en slickepott tills du får en blank och len ganache.
Låt ganachen svalna något så att den blir bredbar men inte lös.
Topping
Doppa eller bred ganachen över kakornas ovansida.
Strö över kokosflingor direkt innan ganachen stelnar.