Glutenfri toscakaka med citron

Spela video Glutenfri toscakaka med citron
Foto: TV4

Saftig citronkaka som toppas med knäckig mandeltosca. Oemotståndligt god!

30 mars 2016
1 h

Du behöver

Kakan

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 1 citron, zest och saft
  • 2 dl majsmjöl (100 g)
  • 1 dl mandelmjöl (40 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk fiberhusk
  • smör, till formen
  • mandelmjöl, till formen

Tosca

  • 100 g smör
  • 1,5 dl farinsocker (100 g)
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 100 g flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till kakbotten och vispa så allt blandas väl.
  3. Smörj en springform med smör och bröa med mandelmjöl.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  5. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt farinsocker, mjölk och smör. Låt det puttra ihop i 4 minuter. Tillsätt mandeln och rör om.
  6. Ta ut kakan ur ugnen (efter den gräddats i 25 minuter). Häll på toscan och bred ut den över kakan. Ändra ugnen till grilleffekt och grädda i ytterliga 5 minuter.Håll ett öga på kakan så det inte bränns.
  7. Ta ut och låt svalna. Servera!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakformar från kända varumärken

Bakformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept