Glutenfri hallonsmulpaj

12 röster
40 m
4-6
Glutenfri hallonsmulpaj
Foto: Tv4

”Smulpajen är glutenfri om du tänker på att köpa havregryn som är märkta glutenfria. Där här pajen passar perfekt till vilken sommarfest som helst.” /Jessica Frej

Visa mer
40 m
4-6

Du behöver

  • 500 g hallon (eller bär som du har hemma)
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl socker
  • 150 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3 dl havregryn, glutenfria vid glutenallergi
  • 1 tsk flingsalt, löst packat
  • vaniljglass, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg i hallon, potatismjöl och 2 dl socker i en pajform, blanda om.
  3. Blanda ihop smör, 2,5 dl socker, majsmjöl, bakpulver, havregryn och salt.
  4. Strö degen över hallonen.
  5. Grädda pajen på 200 grader i 30 minuter.
  6. Servera gärna ljummen med kall vaniljglass.
2 juni 2019

Laddar fler recept...