• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glutenfri hallonsmulpaj

Glutenfri hallonsmulpaj
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Glutenfri hallonsmulpaj

6 steg att laga

10 ingredienser

40 m

”Smulpajen är glutenfri om du tänker på att köpa havregryn som är märkta glutenfria. Där här pajen passar perfekt till vilken sommarfest som helst.” /Jessica Frej

Ingredienser

  • 500 g hallon (eller bär som du har hemma)
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3 dl havregryn, glutenfria vid glutenallergi
  • 1 tsk flingsalt, löst packat
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg i hallon, potatismjöl och 2 dl socker i en pajform, blanda om.
  3. Blanda ihop smör, 2,5 dl socker, majsmjöl, bakpulver, havregryn och salt.
  4. Strö degen över hallonen.
  5. Grädda pajen på 200 grader i 30 minuter.
  6. Servera gärna ljummen med kall vaniljglass.