Glutenfri granola

40 m
Glutenfri granola
Foto: Jessica Frej

Låt inte den långa ingredienslistan skrämma dig, att göra sin egen granola är superenkelt och väl värt besöket i affären!

8 november 2016
40 m

Du behöver

Torra ingredienser

  • 4 dl havregryn, glutenfria
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1 dl valnötter, hackade

Vätska

  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl vatten

Efter ugnen

  • 2 dl torkad frukt, t ex tranbär, aprikoser, russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ihop honung, farinsocker, rapsolja och vatten.
  3. Blanda samman de blöta ingredienserna med de torra och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Rosta i 15 minuter och rör sen om. Rosta i 15 minuter till.
  5. Låt svalna och blanda med torkad frukt. Förvara i exempelvis en ren glasburk.
Kommentera receptet

Fler goda recept