Glutenfri granola
Glutenfri granola
18 ingredienser
40 m
Låt inte den långa ingredienslistan skrämma dig, att göra sin egen granola är superenkelt och väl värt besöket i affären!
Ingredienser
Torra ingredienser
- 4 dl havregryn, glutenfria
- 1 dl boveteflingor
- 1 dl kokos, riven
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl linfrön
- 0,5 dl chiafrön
- 1 msk malen kanel
- 1 msk kardemumma
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl hasselnötter, hackade
- 1 dl valnötter, hackade
Vätska
- 0,5 dl honung
- 0,5 dl farinsocker
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl vatten
Efter ugnen
- 2 dl torkad frukt (t ex tranbär, aprikoser, russin)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser. Blanda ihop honung, farinsocker, rapsolja och vatten.
- Blanda samman de blöta ingredienserna med de torra och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Rosta i 15 minuter och rör sen om. Rosta i 15 minuter till.
- Låt svalna och blanda med torkad frukt. Förvara i exempelvis en ren glasburk.