Sätt ugnen på 160 grader. Smörj springformen med smör noggrant, pudra sedan formarna med ett täcke av kakao, du kan också täcka botten med bakplåtspapper.
Smält smöret. Separera äggvita från äggula i två olika bunkar. Hacka choklad i en bunke och smält försiktigt i micron.
Vispa äggula med en del av strösockret pösigt. Sedan vispar du äggvitorna till maräng, vispa i lite i taget av strösockret.
Blanda smör och smält choklad och blanda med äggulorna. Vänd i lite i taget av maräng med en slickepott.
Fyll springformen och grädda mitt i ugnen på 160 grader i 12-15 min. Ta ut från ugnen och låt svalna på plåt innan du serverar.
Chokladsås
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden med strösockret och häll det över chokladen. Blanda med väl med en slickepott tills du har en slät sås, ställ åt sidan och låt svalna.
Servering
Servera kakan med lättvispad grädde, färska hallon, riven choklad eller chokladflis och den varma chokladsåsen.