Glutenfri budapestbakelse

Glutenfri budapestbakelse
Foto: TV4

Glutenfri budapestbakelse

Av: Fredrik Svensson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

45 m

Glutenfri budapestrulle som fylls med vispad grädde och hallon.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker [270 g]
  • 50 g potatismjöl
  • 100 g hasselnötter, finhackade
  • 6 dl vispgrädde

Garnering

  • 50 g mjölkchoklad, smält
  • 250 g färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt socker. lite i taget tills det har blivit en hård glansig smet.
  3. Blanda ihop potatismjölet och de finhackade hasselnötterna. Vänd ner det i marängen.
  4. Spritsa ut jämna linjer tätt intill varandra på bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 16-18 minuter. Låt svalna.
  6. Vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper och pensla med vatten för att få loss det första pappret.
  7. Vispa grädden hårt. Bred ut grädden i ett jämnt lager och lägg till dit hallon. Spara lite grädde och bär för garnering.
  8. Rulla ihop.
  9. Ringla smält choklad fram och tillbaka över rullen. Spritsa på grädde och dekorera med hallon och florsocker.