Glutenfri budapestbakelse

Foto: TV4
Glutenfri budapestbakelse
8 ingredienser
45 m
Glutenfri budapestrulle som fylls med vispad grädde och hallon.
Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
- 6 äggvitor
- 3 dl strösocker [270 g]
- 50 g potatismjöl
- 100 g hasselnötter, finhackade
- 6 dl vispgrädde
Garnering
- 50 g mjölkchoklad, smält
- 250 g färska hallon
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt socker. lite i taget tills det har blivit en hård glansig smet.
- Blanda ihop potatismjölet och de finhackade hasselnötterna. Vänd ner det i marängen.
- Spritsa ut jämna linjer tätt intill varandra på bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 16-18 minuter. Låt svalna.
- Vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper och pensla med vatten för att få loss det första pappret.
- Vispa grädden hårt. Bred ut grädden i ett jämnt lager och lägg till dit hallon. Spara lite grädde och bär för garnering.
- Rulla ihop.
- Ringla smält choklad fram och tillbaka över rullen. Spritsa på grädde och dekorera med hallon och florsocker.