Glöggsangria

Glöggsangria
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Glöggsangria

13 ingredienser

20 m

"Till glöggsangrian serverar jag de snabbaste och enklaste tilltugg du kan tänka dig. Färdiga pepparkaksgifflar med en bit ädelost, en klick fikonmarnelad och rosmarin." /Jenny Finn

Ingredienser

portioner liter
  • 75 cl glögg
  • 5 dl tranbärsjuice
  • 1 apelsin, saften
  • 4 kanelstänger
  • granatäpple, kärnorna
  • 2 apelsiner, i skivor
  • malen kanel (till glasen)
  • strösocker (till glasen)
  • 5 dl fruktsoda
  • is

Gifflar med ädelost och fikonmarmelad

  • 1 förp gifflar
  • 100 g ädelost
  • 0,5 dl fikonmarmelad
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Blanda glögg med tranbärsjuice, apelsinsaft, kanelstänger, granatäppelkärnor och apelsinskivor i en stor kanna eller skål. Spara en apelsinskiva till att fukta kanterna på glasen med. Låt stå och dra i ca 20 minuter.
  2. Dekorera glasen genom att blanda kanel och socker på ett fat. Fukta kanten på glasen med en apelsinskiva och doppa sen glasen i blandningen av kanel och socker. Det är bra att förbereda ett tag innan så det hinner stelna ordentligt.
  3. Häll i fruktsodan och is precis innan servering.

Gifflar med ädelost och fikonmarmelad

  1. Skär varje giffel på mitten på längden. Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan nedåt.
  2. Skär en liten bit ädelost och lägg på varje. Ha på en liten klick fikonmarmelad och dekorera med rosmarin.