Glöggpäron

Glöggpäron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glöggpäron

8 ingredienser

Svartvinbärssaft och glöggkryddor ger päronen en fin smak. Servera päronen kalla med lättvispad, nästan rinnande grädde.

Ingredienser

portioner
  • 6 päron
  • 2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 6 dl vatten
  • 2 bitar kanelstång
  • 2 tsk malen nejlika
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 1 bit pomeransskal
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skala päronen, låt skaftet vara kvar.
  2. Koka upp saft, vatten och kryddor i en låg kastrull 5 minuter.
  3. Lägg i de skalade päronen och koka dem sakta mjuka under lock. Vänd dem runt i lagen.
  4. Ta upp päronen, koka ihop lagen och slå den över päronen. Servera med lättvispad grädde till.