Glödbakade majrovor med gräddgrillade nässlor

Glödbakade majrovor med gräddgrillade nässlor
Foto: Tv4

Glödbakade majrovor med gräddgrillade nässlor

Av: Mauritz Larsson Stormgaard

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 m

Glödbakade majrovor, gräddgrillade nässlor, mangold och rivna paranötter är en läcker rätt som gör sig helt rätt till grillkvällen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4 majrovor
  • 100 g nässlor
  • 100 g mangold
  • 1,5 dl grädde
  • 1 krm flingsalt
  • 4 paranötter

Gör så här

  1. Skölj och putsa majrovorna, lägg dem sedan direkt i glöden. Låt dem ligga i glödbädden ca 30 minuter, eller tills dem är mjuka. Vänd dem hela tiden så dem blir jämnt tillagade över alla sidor.
  2. Ta upp majrovorna ur glöden och låt dem svalna lite. Putsa bort det mest brända skalet lite snabbt genom att rubba dem i en kökshandduk.
  3. Lägg nässlor och mangold I en skål. Häll grädden över bladen och vänd runt.
  4. Grilla bladen hastigt över hög värme ca 2 minuter, vänd dem under tiden och pensla med grädde från skålen. Salta med flingsalt.
  5. Skär upp majrovorna och täck med dem nygrillade bladen och riv paranötter över på ett fint rivjärn.