0,75 dl citruslikör (eller rivet citronskal efter smak)
kakao
400 g frysta jordgubbar, utan socker
Gör så här
Ta fram en hög suffléform som rymmer cirka 12 dl. Tejpa en papperskrage runt om ifall formen inte är riktigt hög.
Vispa upp grädden hårt och ställ den kallt. Ställ en låg vid panna med vatten på spisen och låt vattnet sjuda. Separera gulorna från vitorna. Vispa vitorna hårt och tillsätt 1 3/4 dl socker efterhand. Sätt bunken över vattenbadet och fortsätt vispa cirka 10 minuter till en tjock smet.
Koka resten av sockret med 1 3/4 dl vatten till en sockerlag. Vispa gulorna och tillsätt den heta sockerlagen lite i taget under fortsatt vispning. Sjud över vattenbadet precis som med vitorna. Låt svalna något.
Blanda gulorna och vitorna och därefter grädden, lite i sänder. Vänd ner smaktillsatsen. Slå smeten i formen och frys i 24 timmar.
Kör bären till sås i mixer och sockra efter smak. Ta bort kragen från formen och pudra kakao över. Servera med bärsås.