Glassig citron

Glassig citron
Foto: TV4

Glassig citron

9

3 steg att laga

8 ingredienser

20 min + 4 h i frysen

Fräsch dessert med syrlig citronglass serverad i en hel urgröpt citron. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 citroner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 3 msk citronsaft, färskpressad
  • pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Skär av toppen på citronerna och lite av botten så att de kan stå upp. Gröp ut fruktköttet med kniv och sked på en tallrik. Pressa ut saften ur fruktköttet genom en sil.
  2. Vispa grädden fast. Rör ihop äggulor, florsocker, lemon curd och yoghurt med den pressade citronsaften. Vänd ner grädden försiktigt. Fyll citronerna med glassmeten. Lägg på citrontoppen. Ställ in citronerna i frysen ca 4 timmar. Ta fram citronerna och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter före servering.
  3. Garnera med hackade pistagenötter vid servering.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer