Glass med rabarberswirl

NYHET
Glass med rabarberswirl
Jessica Frej
Jessica Frej

Glass med rabarberswirl

8

6 ingredienser

20 m + tid i frys

Den här hemgjorda glassen med rabarberswirl görs utan glassmaskin och kommer snabbt bli en riktig favorit!

Ingredienser

portioner1 sats
  • 250 g rabarber
  • 1 dl hallon (kan uteslutas)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma, nymald
  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g kondenserad mjölk sötad

Gör så här

  1. Börja med att slanta rabarbern och koka upp den med hallon, socker och kardemumma. Mixa slätt (man måste inte, men det blir trevligt) och sila sedan genom en sil för att få bort eventuella hallonkärnor. Låt blandningen svalna helt.
  2. Vispa 5 dl grädde fast. Rör i den kondenserade mjölken.
  3. Häll gräddblandningen i en form som kan frysas.
  4. Klicka ut rabarberblandningen jämt över formen.
  5. Dra en kniv eller sked genom klickarna så de ”swirlas”.
  6. Frys i ca 8 timmar.
  7. Skeda upp och servera i strut eller i fin skål och bryt då gärna över lite kaksmulor.