Glass med rabarber

NYHET
Glass med rabarber
Foto: TV4
Florencia Abella Kockarnas Kamp 2023
Florencia Abella Kockarnas Kamp 2023

Glass med rabarber

Av: Florencia Abella

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

30 min + tid i kyl

Hemgjord glass med rabarber blir en perfekt dessert att njuta av i vårsolen.

Ingredienser

portioner4 - 6

Glass

  • 10 g myskmadra
  • 200 g grädde
  • 400 g mjölk
  • 100 g strösocker
  • 5 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 2 g havssalt
  • 1 blad gelatin (blötlagda)

Rabarber

  • 1 vaniljstång, delad på längden
  • 1 dl vatten
  • 400 g rabarber, i 1 cm tärningar
  • 100 g strösocker

Servering

  • torkade blåbär
  • ätbara blommor (viol)

Gör så här

Glass

  1. Blanda myskmadran med grädde och låt stå i kylen i 12 timmar.
  2. Blanda myskmadragrädden med mjölk och 100 g socker. Koka upp blandningen och låt den sedan svalna i 30 minuter.
  3. Vispa äggulorna med resten av sockret och blanda sedan ner myskmadragrädde och salt.
  4. Värm försiktigt upp blandningen till 85 grader.
  5. Tillsätt gelatinbladen och blanda ihop.
  6. Sila smeten och kyl ner den i formar. Glassen kan gå i glassmaskin eller Pacojet.

Rabarber

  1. Värm upp vanilj, vatten och socker i en kastrull i ca 6 minuter.
  2. Lägg ner rabarberna i lagen och låt koka i ca 5 minuter. Rabarbern ska tillagas men inte bli puré.

Servering

  1. Lägg den varma rabarbern i botten på glasen och toppa med torkad blåbär och vilda blommor.