Glass med fryst äpple och salt kolasås

Glass med fryst äpple och salt kolasås
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Glass med fryst äpple och salt kolasås

3 ingredienser

10 m + tid i frys

”Kolasåsen är verkligen obeskrivligt god, varning för att man vill äta den med sked. Att frysa hela äpplen och sen riva dem är så himla gott. Äpplena tillför nödvändig och god syra till den här sötsalta desserten.” /Jessica Frej

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,5 l vaniljglass
  • 3-4 äpplen (svenska syrliga som legat i frysen minst 3 timmar)
  • 4 havrekakor
  • 2 dl kolasås

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Ta fram glassen och låt den tina i 10 minuter.
  2. Grovriv äpplena.
  3. Fördela äppelrivet i 4 skålar eller glas.
  4. Lägg en kula vaniljglass i varje glas. Smula över kakor och häll kolasås över. Servera!