Glass med chokladkross

Glass med chokladkross
Foto: Tv4

Glass med chokladkross

8 ingredienser

20 min + tid i frys

Glass med chokladkross toppad med både kolasås och hallonsås blir en riktigt god efterrätt att servera vid festliga tillfällen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vit blockchoklad, hackad (och mjölkchoklad)

Hallonsås

  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • citronsaft

Servering

  • kolasås

Gör så här

Glass

  1. Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp.
  2. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vispa lite till.
  3. Smaksätt med vaniljsocker och krossad choklad.
  4. Häll smeten i en brödform och låt stå i frysen i 4 timmar.

Servering

  1. Serveras glassen med kolasås och hallonsås.