Glass med bär

Foto: Tv4
Glass med bär
4 ingredienser
30 m + tid i frys
Glass med friska bär är alltid uppskattat som dessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 0,5 förp turkisk peppar
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk sötad
- färska bär (hallon, jordgubbar och blåbär)
Gör så här
- Krossa turkisk peppar i en påse eller mortel.
- Vispa grädden. Blanda den vispade grädden med sötad kondenserad mjölk.
- Fyll serveringskopparna till hälften med gräddblandningen och gör ett litet hål i mitten. Fyll hålet med turkisk peppar och fyll sedan upp med glasssmeten så att det blir som en peppargömma i mitten. Låt stå i frysen minst 4-6 timmar.
- Ta ut glassen 5-10 minuter innan servering och toppa med färska goda bär.
- Blir det glass över så är det bara att lägga det i en bytta och ta fram vid behov.