Glass med äppelmunkar
Glass med äppelmunkar
15 ingredienser
1 h
Avsluta kvällens meny med hemgjord glass smaksatt med citrongräs och ingefära. Tillsammans med friterade äppelmunkar blir det en succé till dessert!
Ingredienser
Glass i glassmaskin
- 2 stjälkar citrongräs, bankat (färsk)
- 30 g färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
- 3 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 3 dl filmjölk
- 60 g strösocker
- 40 g äggula
- 4 tsk glykos
Munkar
- 2 l frityrolja
- 2-3 äpplen
- vetemjöl
- 2 dl våffelsmet
- 1 dl strösocker
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk stjärnanis
Servering
- lingonsylt
Gör så här
Glass i glassmaskin
- Koka upp mjölk och grädde tillsammans med ingefära och citrongräs. Ta från värmen och låt gärna stå och dra en stund.
- Vispa äggulor och socker fluffigt.
- Sila av gräddmjölken och häll vätskan försiktigt över äggblandningen under omrörning med visp och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud försiktigt till 82 grader. Vispa hela tiden i botten.
- Ta från värmen och låt svalna helt. Rör ner filmjölken och kör sedan smeten i glassmaskin.
Munkar
- Värm olja.
- Skär äpplena i bitar och doppa bitarna först i mjöl och sedan i våffelsmet.
- Fritera äppelbitarna gyllene och rulla dem sedan i socker blandat med kryddorna.
Servering
- Servera munkarna med glass och lingonsylt.