Avsluta kvällens meny med hemgjord glass smaksatt med citrongräs och ingefära. Tillsammans med friterade äppelmunkar blir det en succé till dessert!
Ingredienser
Glass i glassmaskin
2 stjälkar citrongräs, bankat (färsk)
30 g färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
3 dl mjölk
3 dl grädde
3 dl filmjölk
60 g strösocker
40 g äggula
4 tsk glykos
Munkar
2 l frityrolja
2-3 äpplen
vetemjöl
2 dl våffelsmet
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
1 tsk stjärnanis
Servering
lingonsylt
Gör så här
Glass i glassmaskin
Koka upp mjölk och grädde tillsammans med ingefära och citrongräs. Ta från värmen och låt gärna stå och dra en stund.
Vispa äggulor och socker fluffigt.
Sila av gräddmjölken och häll vätskan försiktigt över äggblandningen under omrörning med visp och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud försiktigt till 82 grader. Vispa hela tiden i botten.
Ta från värmen och låt svalna helt. Rör ner filmjölken och kör sedan smeten i glassmaskin.
Munkar
Värm olja.
Skär äpplena i bitar och doppa bitarna först i mjöl och sedan i våffelsmet.
Fritera äppelbitarna gyllene och rulla dem sedan i socker blandat med kryddorna.