Glasrabarber med citrontimjan

Glasrabarber med citrontimjan
Foto: Tv4

Glasrabarber med citrontimjan

Av: Jacob Holmström

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

30 m + tid i frys

Den här desserten andas verkligen vår och sommar. Härligt inkokta rabarber med granité och glass är som en vårdröm för smaklökarna!

Se Jacob Holmström laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 100 g vatten
  • 100 g strösocker
  • 1 kruka citrontimjan
  • 200 g rabarber (glasrabarber eller väldigt späda rabarber)
  • 10 cl gin (god)
  • olivolja (några droppar)
  • vaniljglass

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att koka en sockerlag av 100 g vatten och 100 g socker. När den kokat upp så lägg i hälften av citrontimjan.
  2. Skär sedan ner 100 g av rabarbern och lägg i lagen.
  3. Resterande 100 g av rabarbern mixar du med 100 g av sockerlagen och ginen. Sila det sedan genom en finmaskig sil. Pressa igenom all juice. Frys blandningen i en liten bunke. Dagen efter så river du den på ett fryst rivjärn till en granité.
  4. Servera den inkokta rabarbern i en djup tallrik med lite av lagen tillsammans med granitén. Toppa med plockade blad av citrontimjan, några droppar olivolja samt en kula vaniljglass.