Glasrabarber med citrontimjan


Foto: Tv4
Glasrabarber med citrontimjan
7 ingredienser
30 m + tid i frys
Den här desserten andas verkligen vår och sommar. Härligt inkokta rabarber med granité och glass är som en vårdröm för smaklökarna!
Se Jacob Holmström laga receptet

Ingredienser
- 100 g vatten
- 100 g strösocker
- 1 kruka citrontimjan
- 200 g rabarber (glasrabarber eller väldigt späda rabarber)
- 10 cl gin (god)
- olivolja (några droppar)
- vaniljglass
Gör så här
- Börja med att koka en sockerlag av 100 g vatten och 100 g socker. När den kokat upp så lägg i hälften av citrontimjan.
- Skär sedan ner 100 g av rabarbern och lägg i lagen.
- Resterande 100 g av rabarbern mixar du med 100 g av sockerlagen och ginen. Sila det sedan genom en finmaskig sil. Pressa igenom all juice. Frys blandningen i en liten bunke. Dagen efter så river du den på ett fryst rivjärn till en granité.
- Servera den inkokta rabarbern i en djup tallrik med lite av lagen tillsammans med granitén. Toppa med plockade blad av citrontimjan, några droppar olivolja samt en kula vaniljglass.