Glasnudlar med edamame, cashewnötter och ägg

73 röster
20 m
4

Snabblagad nudelrätt med edamamebönor, stekt ägg, cashewnötter och koriander. Tips! Om du inte vill använda fisksås i dressingen, ersätt med mer limesaft och soja.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g glasnudlar
  • 6 salladslökar
  • 1 röd spetspaprika
  • 70 g färsk spenat
  • 150 g edamamebönor
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • neutral rapsolja, att steka i

Dressing

  • 1 lime
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven

Till servering

  • 4 ägg, stekta
  • Sriracha eller sambal oelek

Gör så här

  1. Koka nudlar 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt droppa av väl i durkslag eller sil.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Skär den vita delen av salladslök i 3 cm bitar. Skiva den gröna delen i tunna skivor och ställ åt sidan. Skär paprika i munsbitsstora bitar. Finhacka korianderstjälkar och grovhacka korianderblad. Grovhacka cashewnötter.
  4. Hetta upp en stor stekpanna eller wok tills den ryker. Häll i lite olja och fräs paprika och salladslök i någon minut. Vänd ner edamame samt spenat och låt fräsa med i en minut.
  5. Lägg sedan i de kalla nudlarna i pannan så de får steka varma. Häll över dressingen och vänd runt ordentligt så dressingen täcker nudlar och grönsaker.
  6. Strö över hackade cashewnötter samt korianderhack. Servera genast med stekt ägg och lite sriracha.
14 oktober 2017

Fler goda recept