Glasnudlar med edamame, cashewnötter och ägg

koket.se
Glasnudlar med edamame, cashewnötter och ägg
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Glasnudlar med edamame, cashewnötter och ägg

16 ingredienser

20 m

Snabblagad nudelrätt med edamamebönor, stekt ägg, cashewnötter och koriander. Tips! Om du inte vill använda fisksås i dressingen, ersätt med mer limesaft och soja.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g glasnudlar
  • 6 salladslökar
  • 1 röd spetspaprika
  • 70 g färsk spenat
  • 150 g edamamebönor
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • neutral rapsolja, att steka i

dressing

  • 1 limefrukt
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven

Till servering

  • 4 ägg, stekta
  • sriracha (eller sambal oelek)

Gör så här

  1. Koka nudlar 1 minut kortare än anvisningar på förpackningen. Kyl ner i iskallt vatten och låt droppa av väl i durkslag eller sil.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Skär den vita delen av salladslök i 3 cm bitar. Skiva den gröna delen i tunna skivor och ställ åt sidan. Skär paprika i munsbitsstora bitar. Finhacka korianderstjälkar och grovhacka korianderblad. Grovhacka cashewnötter.
  4. Hetta upp en stor stekpanna eller wok tills den ryker. Häll i lite olja och fräs paprika och salladslök i någon minut. Vänd ner edamame samt spenat och låt fräsa med i en minut.
  5. Lägg sedan i de kalla nudlarna i pannan så de får steka varma. Häll över dressingen och vänd runt ordentligt så dressingen täcker nudlar och grönsaker.
  6. Strö över hackade cashewnötter samt korianderhack. Servera genast med stekt ägg och lite sriracha.