Glasnudelsallad med fläsk och thaidressing

45 röster
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 300 g fläskfärs
  • 2 msk thailändsk eller japansk soja
  • 300 g glasnudlar

Dressing

  • 3 msk neutral rapsolja
  • 3 lime, finrivet skal och saft
  • 6 msk fisksås
  • 4,5 msk råsocker eller strösocker
  • 1 tumstor bit ingefära, finriven
  • 3 klyftor vitlök, finrivna
  • 1-2 röda chilifrukter, i tunna skivor

Sallad

  • 0,5 färsk vitkål (sommarkål) eller spetskål
  • 1 morot
  • 75 g sockerärter
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 0,75 dl rostade jordnötter, grovhackade
  • 2 lime i klyftor

Gör så här

  1. Bryn fläskfärsen tills den fått fin färg. Tillsätt soja och låt den puttra in i färsen. Ta från värmen och låt svalna något.
  2. Koka nudlarna i 1 minut, kyl ner i dem i iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Klipp dem grovt med en sax.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Strimla kål, morot och sockerärtor. Skär salladslöken i tunna skivor. Plocka blad från koriander och mynta. Finhacka korianderstjälkarna.
  5. Lägg nudlarna och fläsket i en stor skål, häll på hälften av dressingen och vänd runt. Lägg i alla grönsaker och korianderstjälkar, häll på resterande dressing och vänd försiktigt runt.
  6. Toppa med jordnötter och örter. Servera med limeklyftor.
7 juli 2018

Fler goda recept