Glasnudelsallad med fläsk och thaidressing
Glasnudelsallad med fläsk och thaidressing
18 ingredienser
30 m
Supergod thaiinspirerad glasnudelsallad med krispiga grönsaker och fläskfärs. Servera den gärna i en stor skål och låt alla ta för sig.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 300 g fläskfärs
- 2 msk thailändsk soja (eller japansk soja)
- 300 g glasnudlar
dressing
- 3 msk neutral rapsolja
- 3 limefrukter, finrivet skal och saft
- 6 msk fisksås
- 4,5 msk rörsocker (eller strösocker)
- 1 tumstor bit ingefära, finriven
- 3 klyftor vitlök, finrivna
- 1-2 röda chilifrukter, i tunna skivor
sallad
- 0,5 färsk vitkål (sommarkål eller spetskål)
- 1 morot
- 75 g sockerärtor
- 4 salladslökar
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
- 0,75 dl rostade jordnötter, grovhackade
- 2 limefrukter, i klyftor
Gör så här
- Bryn fläskfärsen tills den fått fin färg. Tillsätt soja och låt den puttra in i färsen. Ta från värmen och låt svalna något.
- Koka nudlarna i 1 minut, kyl ner i dem i iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Klipp dem grovt med en sax.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Strimla kål, morot och sockerärtor. Skär salladslöken i tunna skivor. Plocka blad från koriander och mynta. Finhacka korianderstjälkarna.
- Lägg nudlarna och fläsket i en stor skål, häll på hälften av dressingen och vänd runt. Lägg i alla grönsaker och korianderstjälkar, häll på resterande dressing och vänd försiktigt runt.
- Toppa med jordnötter och örter. Servera med limeklyftor.