Glaserade grönsaker

Glaserade grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glaserade grönsaker

11 ingredienser

Det här tillbehöret passar till alla dina vardagsmiddagar. Allra godast smakar rätten tillsammans med fisk.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 potatisar
  • 2 fänkål
  • 1 zucchini
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm rörsocker

Till servering:

  • svarta oliver
  • färsk oregano
  • crème fraîche

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala potatisen och skär den och zucchinin i skivor. Ansa fänkålen och skär i klyftor.
  2. Koka upp buljong och tomatpuré. Krydda med salt, peppar och socker. Lägg i potatis och fänkål och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Ta av locket, lägg i zucchini och sjud i ytterligare 5 minuter.
  3. Strö över svarta oliver och färsk oregano före servering. Toppa med crème fraiche.