Glaserad lök med apelsin

5 röster
20 m
4

Tommy Myllymäkis glaserade lök med apelsin passar utmärkt som tillbehör till anka och fläskkött.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 gula lökar
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 apelsin, saft och skal
  • salt och svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 3 dl utspädd kalvfond
  • smör och matolja, att steka i

Gör så här

  1. Dela lökarna på mitten och stek på medelhög värme i matolja.
  2. Tillsätt flytande honung och sherryvinäger. Riv ner apelsinskal, pressa över apelsinsaft och lägg ner ett lagerblad. Slå på kalvfond och vänd lökarna. Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens.
  3. Ös med såsen när den tjocknat något, löken skall bli helt mjuk. Tillsätt smör, blanda runt och smaka av med salt och peppar.
21 december 2017

Laddar fler recept