Glaserad lök med apelsin
Glaserad lök med apelsin
9 ingredienser
20 m
Tommy Myllymäkis glaserade lök med apelsin passar utmärkt som tillbehör till anka och fläskkött.
Ingredienser
- 4 gula lökar
- 4 msk honung, flytande
- 2 msk sherryvinäger
- 1 apelsin, saft och skal
- salt
- svartpeppar
- 1 lagerblad
- 3 dl utspädd kalvfond
- smör och matolja, att steka i
Gör så här
- Dela lökarna på mitten och stek på medelhög värme i matolja.
- Tillsätt flytande honung och sherryvinäger. Riv ner apelsinskal, pressa över apelsinsaft och lägg ner ett lagerblad. Slå på kalvfond och vänd lökarna. Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens.
- Ös med såsen när den tjocknat något, löken skall bli helt mjuk. Tillsätt smör, blanda runt och smaka av med salt och peppar.