"Saftigt och klibbigt asiatiskt fläsk smaksätt med ukrainskt rökt päron. Detta är en udda smakkombo som trots sina olika matkulturer gifter sig fantastiskt gott i munnen. Ät detta ihop med en fräsch kålsallad och nykokt ris." /Hugo
Lägg alla de rökta päronen i en kastrull och täck med vatten. Låt puttra så länge som möjligt så att smak avges. Använd sedan 0,5 dl av buljongen till den klibbiga såsen. Spara päronen till kålsalladen.
Skär fläsksidan i 2 cm stora bitar
Tillsätt alla ingredienserna förutom fläsket i en kastrull och låt koka ner till en tjock och klibbig sås.
Stek fläsket i het olja så att alla sidor får fin färg. Köttet får inte koka och bli segt.
Precis innan servering vänder du ner fläsket i den smakrika och tjocka glazen.
Kålsallad
Skiva spetskålen tunt och lägg i en skål. Smaksätt tills den är syrlig och fräsch. Skiva de nu mjuka päronen och lägg i salladen.
Skär salladslöken i tunna strängar och lägg i isvatten. Den blir då spröd och krullar ihop sig fint.
Servera fläsket med kålsallad och nykokt och klibbigt jasminris.Toppa med salladslöken.