Glaserad fläsksida med smak av rökt päron

Glaserad fläsksida med smak av rökt päron
Foto: TV4
Hugo Nilsson
Hugo Nilsson

Glaserad fläsksida med smak av rökt päron

Av: Hugo Nilsson

Från: Efter stängning

16 ingredienser

"Saftigt och klibbigt asiatiskt fläsk smaksätt med ukrainskt rökt päron. Detta är en udda smakkombo som trots sina olika matkulturer gifter sig fantastiskt gott i munnen. Ät detta ihop med en fräsch kålsallad och nykokt ris." /Hugo

Ingredienser

portioner

Glaserad fläsksida

  • 500 g fläsksida
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 salladslök, den gröna delen
  • 0,5 chilifrukt
  • 25 g strösocker
  • 2 dl japansk soja
  • 4 msk vinäger
  • 3 rökta päron
  • rapsolja, till stekning

Kålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 limefrukt, juice
  • 0,5 tsk strösocker
  • de 3 rökta päronen från glazen, tunt skivade

Till servering

  • 4 port jasminris, nykokt
  • 3 salladslökar

Gör så här

Glaserad fläsksida

  1. Lägg alla de rökta päronen i en kastrull och täck med vatten. Låt puttra så länge som möjligt så att smak avges. Använd sedan 0,5 dl av buljongen till den klibbiga såsen. Spara päronen till kålsalladen.
  2. Skär fläsksidan i 2 cm stora bitar
  3. Tillsätt alla ingredienserna förutom fläsket i en kastrull och låt koka ner till en tjock och klibbig sås.
  4. Stek fläsket i het olja så att alla sidor får fin färg. Köttet får inte koka och bli segt.
  5. Precis innan servering vänder du ner fläsket i den smakrika och tjocka glazen.

Kålsallad

  1. Skiva spetskålen tunt och lägg i en skål. Smaksätt tills den är syrlig och fräsch. Skiva de nu mjuka päronen och lägg i salladen.
  2. Skär salladslöken i tunna strängar och lägg i isvatten. Den blir då spröd och krullar ihop sig fint.
  3. Servera fläsket med kålsallad och nykokt och klibbigt jasminris.Toppa med salladslöken.