Glammig passionsdröm

NYHET
Glammig passionsdröm
Foto: Tv4

Glammig passionsdröm

11 ingredienser

1 h 30 min

Pavlova med vit choklad och färska bär blir en riktigt glammig drömdessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Minimaränger

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker

Passionsfruktspuré

  • 6 passionsfrukter (eller 1,5 dl färdig puré)
  • 1-2 msk florsocker
  • ev 2-3 droppar limefrukt

Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g färska bär (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar)
  • 50 g vit choklad, grovt riven eller hyvlad
  • ev mynta (eller citronmeliss)

Gör så här

Minimaränger

  1. Sätt ugnen på 125 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa äggvitorna i en ren och torr skål tills det bildas mjuka toppar.
  3. Tillsätt lite strösocker i taget under fortsatt vispning tills marängen är glansig och bildar styva toppar.
  4. Vänd försiktigt ner majsstärkelse och vaniljsocker.
  5. Klicka eller spritsa ut små marängbottnar (ca 8-10 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Gör en liten grop i mitten av varje maräng.
  7. Grädda i ugnen i ca 1-1,5 timme. Marängerna ska vara torra på utsidan men gärna lite sega i mitten.
  8. Låt marängerna svalna helt i ugnen med luckan på glänt.

Passionsfruktspuré

  1. Halvera passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet i en liten kastrull.
  2. Värm försiktigt tillsammans med florsocker tills sockret lösts upp.
  3. Sila bort kärnorna om du vill ha en slät puré eller låt dem vara kvar för mer textur.
  4. Du kan även tillsätta några droppar lime för extra syra.
  5. Ställ sedan purén åt sidan för att svalna.

Servering

  1. Vispa grädden fluffig men inte för hård.
  2. Placera varje minimaräng på en desserttallrik.
  3. Klicka eller spritsa grädden i gropen på varje maräng.
  4. Ringla passionsfruktspurén över grädden.
  5. Toppa med färska bär och strö över riven eller hyvlad vit choklad.
  6. Servera desserten direkt så att marängerna behåller sin härliga krispighet.
  7. Du kan förbereda marängerna och passionsfruktspurén i förväg och sedan montera precis innan servering.