Glace au four med hallon

Glace au four med hallon

Glace au four med hallon

Av: Bengt - Sala

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h + 6 h frystid

Imponera på gästerna med den här eleganta och smarriga efterrätten!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad

Havrebottnar

  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Servering

  • 100 g hallon

Gör så här

Glass

  1. Vispa 5 dl vispgrädde. Rör ned en burk sötad kondenserad mjölk. Häll upp smeten i en brödform. Plasta in detta och låt stå i frysen 6 timmar.

Havrebottnar

  1. Smält 50 g smör i en kastrull. Blanda ner 2 dl havregryn, 2 msk socker, 2 msk mjölk.
  2. Blanda 2 msk vetemjöl med 0,5 tsk bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ihop allt detta med de andra ingredienserna till en smet.
  3. Rita fyra rundlar på ett bakplåtspapper ca 7 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda i 200 grader i 8 min. Lägg dessa rundlar på en plåt med nytt bakplåtspapper.

Maräng

  1. Vispa 2 äggvitor hårt. Tillsätt 1 dl socker. Fortsätt vispa till en blank tjock marängsmet.

Montering

  1. Fördela ca 100 g hallon på rundlarna. Lägg glass ovanpå.
  2. Bred marängsmeten på och runt om så att all hallonen och glassen täcks. Strö över 0,5 dl mandelspån.
  3. Efter montering grädda i ugnen på 275 grader i 2-3 minuter tills marängen får färg.
  4. Lägg upp hallon på sidan som dekoration.