Glace au four med hallon

Glace au four med hallon

Glace au four med hallon

1

9 steg att laga

11 ingredienser

1 h + 6 h frystid

Imponera på gästerna med den här eleganta och smarriga efterrätten!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Glass

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad

Havrebottnar

  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Servering

  • 100 g hallon

Gör så här

  1. Glass
    Vispa 5 dl vispgrädde. Rör ned en burk sötad kondenserad mjölk. Häll upp smeten i en brödform. Plasta in detta och låt stå i frysen 6 timmar.
  2. Havrebottnar
    Smält 50 g smör i en kastrull. Blanda ner 2 dl havregryn, 2 msk socker, 2 msk mjölk.
  3. Blanda 2 msk vetemjöl med 0,5 tsk bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ihop allt detta med de andra ingredienserna till en smet.
  4. Rita fyra rundlar på ett bakplåtspapper ca 7 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda i 200 grader i 8 min. Lägg dessa rundlar på en plåt med nytt bakplåtspapper.
  5. Maräng
    Vispa 2 äggvitor hårt. Tillsätt 1 dl socker. Fortsätt vispa till en blank tjock marängsmet.
  6. Montering
    Fördela ca 100 g hallon på rundlarna. Lägg glass ovanpå.
  7. Bred marängsmeten på och runt om så att all hallonen och glassen täcks. Strö över 0,5 dl mandelspån.
  8. Efter montering grädda i ugnen på 275 grader i 2-3 minuter tills marängen får färg.
  9. Lägg upp hallon på sidan som dekoration.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer