Gino, serveras med vaniljglass

30m
4
Gino, serveras med vaniljglass
Foto: TV4

Frukter och bär toppade med vit choklad, serveras med söt vaniljglass.

Dryckesförslag:

Sött rödvin "Aleatico"  från Lucca, Italien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 maj 2017
30m
4

Du behöver

  • 5 kiwi
  • 3 bananer
  • 20 jordgubbar, färska vid säsong, annars frysta
  • 150 g vit choklad
  • vaniljglass
  • punsch, valfritt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kiwi och banan.
  3. Skiva frukten och jordgubbarna lagom tunna skivor. 
  4. Varva frukterna i en ugnsform 
  5. Riv den vita chokladen, toppa sedan frukten med chokladen.
  6. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter, tills chokladen får en gyllenbrun färg.
  7. Servera ginon med klassisk vaniljglass samt toppad med punsch om så önskas.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Rivjärn från kända varumärken

Rivjärn från kända varumärken Se fler

Fler goda recept