Gino, serveras med vaniljglass

30m
4
Gino, serveras med vaniljglass
Foto: TV4

Frukter och bär toppade med vit choklad, serveras med söt vaniljglass.

Dryckesförslag:

Sött rödvin "Aleatico"  från Lucca, Italien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 maj 2017
30m
4

Du behöver

  • 5 kiwi
  • 3 bananer
  • 20 jordgubbar, färska vid säsong, annars frysta
  • 150 g vit choklad
  • vaniljglass
  • punsch, valfritt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kiwi och banan.
  3. Skiva frukten och jordgubbarna lagom tunna skivor. 
  4. Varva frukterna i en ugnsform 
  5. Riv den vita chokladen, toppa sedan frukten med chokladen.
  6. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter, tills chokladen får en gyllenbrun färg.
  7. Servera ginon med klassisk vaniljglass samt toppad med punsch om så önskas.
Kommentera receptet

Fler goda recept