Gino på skogsbär med vaniljglass

skogsbarsgino med glass
Foto: TV4

Gino på skogsbär med vaniljglass

Av: Fredrik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min + tid i frys

En variant på klassikern gino med smak av skogsbär, helt magiskt gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 vaniljstång

Skogsbärsgino

  • 100 g blåbär
  • 150 g hallon
  • 100 g björnbär
  • 4 msk strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 120 g vit bakchoklad

Gör så här

Glass

  1. Vispa ihop gulorna, innehåller från vaniljstången och sockret pösigt.
  2. Vispa grädden och banda ihop med äggsmeten och stoppa in i frysen, minst 4 h.

Gino

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Blanda bär med socker och potatismjöl. Lägg i en form och riv över chokladen.
  3. Värm i ugn till chokladen fått fin färg.
  4. Servera med glassen.