Gino med en twist

NYHET
koket.se
Gino med en tvist
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Gino med en twist

6 ingredienser

30 min

"Klassikern gino med en ny twist - valnötterna tar ginon till nästa nivå! När de gräddas i ugnen tillsammans med frukten blir de torrostade. Gillar du inte varm frukt? Då kan du rosta den vita chokladen på en plåt klädd med bakplåtspapper i ugnen på 200 grader och strössla över färsk frukt istället, det blir minst lika gott!" /Carla Von Hofsten

Se Carla von Hofsten laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 ananas
  • 4 kiwis
  • 3 blodapelsiner
  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 dl valnötter [65 g]
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Skala och dela ananas, kiwi och blodapelsin i lika stora bitar.
  3. Blanda ihop frukten i en ugnsfast form.
  4. Riv chokladen med rivjärn och strö den över frukten i formen.
  5. Hacka valnötterna grovt och strö över även dem.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter tills chokladen är gyllene. Ta ut den direkt så fort den vita chokladen blivit gyllene, den bränns lätt.
  7. Servera direkt med glass.

Tips! Välj frukt som är i säsong.