Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad

0 röster
2h 30 min
2
Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad
Foto: TV4

Den här läckra rätten passar bra att servera som lunch eller middag.

Visa mer
2h 30 min
2

Du behöver

  • 3 kycklingfiléer (à 100 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Marinad:

  • 1 limefrukt
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 tsk fisksås
  • 1 klyfta vitlök

Avokadosallad:

  • 2 avokador
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • bladsallad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet och pressa ut saften.
  2. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare smak kan du skrapa bort fröna.
  3. Blanda samman limeskal, saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
  4. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
  5. Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i filéerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
  6. Skär filéerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering.
  7. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor.
  8. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar.
  9. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
  10. Lägg några salladsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå.
  11. Servera med kycklingen.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...