Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad

0 röster
2h 30 min
2
Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad
Foto: TV4

Den här läckra rätten passar bra att servera som lunch eller middag.

Visa mer
2h 30 min
2

Du behöver

  • 3 kycklingfiléer à 100 g
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Marinad:

  • 1 lime
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 tsk thailändsk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta

Avokadosallad:

  • 2 avokador
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • bladsallad
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet och pressa ut saften.
  2. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare smak kan du skrapa bort fröna.
  3. Blanda samman limeskal, saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
  4. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
  5. Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i filéerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
  6. Skär filéerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering.
  7. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor.
  8. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar.
  9. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
  10. Lägg några salladsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå.
  11. Servera med kycklingen.
5 januari 2010

Laddar fler recept...