• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad

Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad
Foto: TV4
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Chili- och limemarinerad kycklingfile med avokadosallad

11 steg att laga

15 ingredienser

2h 30 min

Den här läckra rätten passar bra att servera som lunch eller middag.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 3 kycklingfiléer (à 100 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Marinad:

  • 1 limefrukt
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 tsk fisksås
  • 1 klyfta vitlök

Avokadosallad:

  • 2 avokador
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • bladsallad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet och pressa ut saften.
  2. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare smak kan du skrapa bort fröna.
  3. Blanda samman limeskal, saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
  4. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
  5. Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i filéerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
  6. Skär filéerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering.
  7. Dela avokadon, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor.
  8. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar.
  9. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
  10. Lägg några salladsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå.
  11. Servera med kycklingen.