• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsrostade grönsaker med svamp

GI Viktkoll
GI Viktkoll

Ugnsrostade grönsaker med svamp

14 steg att laga

11 ingredienser

Det här är tillbehöret du inte klarar dig utan I GI-köket. Grönsaker kan du rosta i ugnen om ni är flera runt bordet eller i en stekpanna om du är ensam.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 2 tsk smör
  • rapsolja, till plåten
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen (efter smak)
  • 2 msk olivolja
  • ev färska örter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Skölj och ansa grönsakerna.
  3. Strimla purjolöken.
  4. Tärna kålrabbi, zucchini och aubergine.
  5. Ansa och tärna paprikan.
  6. Borsta champinjonerna och tärna dem.
  7. Lägg de tärnade champinjonerna i kall stekpanna.
  8. Hetta upp och låt vätskan fräsa ur svampen.
  9. Lägg i smöret och fräs svampen.
  10. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat med svampen.
  11. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.
  12. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.
  13. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering.
  14. Strö eventuellt över hackade färska örter.