Smörstekta rödingbåtar

2 röster

Smörstekta rödingbåtar lastade med rommousse med segel av västerbottensost på vågor av friterad morot och palsternacka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer

Du behöver

Röding

  • 1 fjällröding
  • peppar
  • salt
  • smör

Rommousse

  • 200 g stenbitsrom (eller sikrom)
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk vitt vin (eller vatten)
  • 1 tsk gelatinpulver
  • peppar

Västerbottensegel

  • 2 dl ost, riven

Friterad morot och palsternacka

  • morötter
  • palsternacka
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Röding
    Filea fisken dela i 4 bitar, stek fileérna i smöret och låt de svalna i kylen.
  2. Rommousse
    Mät upp vatten/vin i en skål lägg i gelatinpulvret för att svälla en stund, värm i micron i ca 20 sek.
  3. Tillsätt sedan crème fraiche och romen rör sedan om och ställ in blandningen i kylen en stund.
  4. Västerbottensegel
    Riv osten och fördela den på bakplåtspapper, smält den i ugnen 170 grader 3-4 min.
  5. Skär sedan upp 4 segel.
  6. Friterad morot och palsternacka
    Strimla morot och palsternacka med ciseleringsjärn.
  7. Fritera palsternackan cirka 20 sek.
  8. Fritera moroten cirka 45 sek.
  9. Lägg den på hushållspapper för att rinna av.
  10. Vid servering
    Spritsa rommousse på rödingfiléerna samt sätt i seglen på moussen, lägg lite av den friterade moroten och palsternackan i för och aktern.

Laddar fler recept...