Gateau Riche Gala

Gateau Riche Gala
Foto: TV4

Att baka mandelflarn är lättare än man kan tro. Bäst blir de om degen får vila kallt över natten. Här serveras flarnen med glass och chokladsås.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 2,25 dl socker
  • 100 g malen mandel
  • 50 g smält smör (ca 3/4 dl)
  • 25 g vetemjöl (ca 1/2 dl)
  • Chokladsås:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2,25 dl socker
  • 400 g mörk choklad
  • 1 liter vaniljglass

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda samman ägg, äggvitor, socker, malen mandel, smält smör och mjöl till mandelflarnsdegen. Låt den stå och dra i kylskåp en stund, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 18 delar, forma runda bollar och platta ut dem på plåtarna. Baka dem i ugnen tills de får fin gyllenbrun färg, låt svalna.
  3. Koka upp vatten, vispgrädde och socker till chokladsåsen. Blanda i chokladen och låt koka på låg värme i ca 5 minuter. Varva mandelflarn och vaniljglass på sex assietter. Häll den varma chokladsåsen över och servera genast.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept