Gaffelkakor med kardemumma
Gaffelkakor med kardemumma
8 ingredienser
1 h 30 m
De här enkla kakorna är ett måste till nästa eftermiddagsfika!
Ingredienser
- 200 g smör, kallt
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk vatten
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk malen kardemumma
- 0,5 dl strösocker
Gör så här
- Dela smöret i bitar och lägg därefter alla ingredienser i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig deg.
- Lägg smulet på ett bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg och lägg i kylen för att vila i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Dela degen i ca 30 delar.
- Rulla degbitarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck ett mönster med en gaffel i varje boll.
- Blanda nymald kardemumma och strösocker i en skål. Strö blandningen över kakorna.
- Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt sedan kakorna svalna på plåten.