Fyllningar till bakpotatis

1 röst
4
Fyllningar till bakpotatis
Foto: TV4

Bakad potatis med olika fyllningar kan bli en hel måltid. Till köttfyllningen och getostfyllningen behöver du en mixer. De andra två rörs ihop.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • olja till formen

Böcklingfyllning:

  • 300 g rensad böckling
  • 1 rödlök
  • 3 msk apelsinblomshonung
  • 12 kaprisbär
  • finriven muskotnöt
  • salt och malen vitpeppar

Fyllning med rökt kött:

  • 150 g rökt kött
  • 2 msk crème fraiche

Curryfyllning med keso:

  • 1 liten burk keso (250 g)
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5-1 msk curry
  • 1 salladslök

Getostfyllning:

  • 150 g getost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Bakad potatis: Sätt ugnen på 225º. Skrubba potatisarna och stick hål i dem med en tandpetare. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och baka dem i ca 1 timme. Känn med en sticka att potatisen är mjuk rakt igenom.
  2. Böcklingfyllning: Rensa böcklingen, skala löken och hacka den fint. Blanda i en skål. Värm honungen så att den kan ringlas över blandningen. Krydda med muskot och peppar och eventuellt lite salt.
  3. Köttfyllning: Tärna det rökta köttet. Skala och riv pepparroten. Mixa kött och crème fraiche och rör ner pepparroten. Toppa med lingon.
  4. Curryfyllning: Skär paprikan i små, fina tärningar. Finhacka salladslöken. Blanda samman keso, paprika och curry. Toppa med salladslök.
  5. Getostfyllning: Hacka persiljan. Mixa getost, crème fraiche och persilja och rör ner honung.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept