Fyllningar till bakpotatis

Fyllningar till bakpotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllningar till bakpotatis

19 ingredienser

Bakad potatis med olika fyllningar kan bli en hel måltid. Till köttfyllningen och getostfyllningen behöver du en mixer. De andra två rörs ihop.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • olja, till formen

Böcklingfyllning:

  • 300 g rensad böckling
  • 1 rödlök
  • 3 msk apelsinblomshonung
  • 12 cocktailkapris
  • muskot, finriven
  • salt
  • vitpeppar

Fyllning med rökt kött:

  • 150 g rökt kött
  • 2 msk crème fraîche

Curryfyllning med keso:

  • 1 liten burk keso [250 g]
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5-1 msk curry
  • 1 salladslök

Getostfyllning:

  • 150 g getost
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Bakad potatis: Sätt ugnen på 225º. Skrubba potatisarna och stick hål i dem med en tandpetare. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och baka dem i ca 1 timme. Känn med en sticka att potatisen är mjuk rakt igenom.
  2. Böcklingfyllning: Rensa böcklingen, skala löken och hacka den fint. Blanda i en skål. Värm honungen så att den kan ringlas över blandningen. Krydda med muskot och peppar och eventuellt lite salt.
  3. Köttfyllning: Tärna det rökta köttet. Skala och riv pepparroten. Mixa kött och crème fraiche och rör ner pepparroten. Toppa med lingon.
  4. Curryfyllning: Skär paprikan i små, fina tärningar. Finhacka salladslöken. Blanda samman keso, paprika och curry. Toppa med salladslök.
  5. Getostfyllning: Hacka persiljan. Mixa getost, crème fraiche och persilja och rör ner honung.