Fyllig kavringsdessert

Fyllig kavringsdessert
Foto: TV4

Kallas även slättbosnus. Den här skånska efterrätten har ett lustigt namn. Slättbon är väl skåningen och riven kavring liknar snus. Tycka vad man vill om det, men gott blir det.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 5 dl mörkt bröd, t ex kavring, rivet
  • 0,5 dl farinsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl äppelmos

Gör så här

  1. Blanda rivebrödet med sockret i en stekpanna utan fett och rosta det lätt, utan att det bränns.
  2. Bred ut smulorna på ett smörpapper och låt dem kallna.
  3. Vispa upp grädden. Lägg ett lager brödsmulor i botten av en skål och varva med äppelmos och grädde. Ställ skålen kallt en stund innan serveringen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept