Häll även i 1 dl av det kokande vattnet och låt sjuda i ca 10 minuter tills riset suger upp vätskan men fortfarande har tuggmotstånd.
Rör ner granatäppelsirap och citronsaft. Låt svalna något.
Fyll löklagren, tomaterna, mangoldbladen samt vinbladen med blandningen och rulla ihop dem.
Lägg dolmarna tätt i en vid och tjockbottnad kastrull i lager, men med de känsligaste (som vinblad och mangold) överst.
Lös upp buljongtärningen i 4 dl kokande vatten och häll det över dolmarna. Vätskan ska nå upp till ungefär halva höjden på dolmarna men inte täcka dem helt.
Lägg bakplåtspapper, folie och sedan en värmetålig tallrik ovanpå dolmarna som tyngd så att de håller formen under tillagningen.
Täck kastrullen med lock och låt dolmarna sjuda försiktigt på låg värme i ca 50–60 minuter. Det ska inte stormkoka utan bara småputtra tills riset är mjukt och vätskan nästan kokat in.
Låt dolmarna ligga kvar i kastrullen med locket på i minst 15 minuter efter tillagning. Då sätter sig smakerna och fyllningen blir fast och saftig.
Servering
Servera dolmarna varma eller ljumna med yoghurt och bröd vid sidan om.