Fyllda salta smördegsbakelser

NYHET
Fyllda salta smördegsbakelser
Foto: Tv4
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Fyllda salta smördegsbakelser

1

9 ingredienser

20 m

De här fyllda smördegsbakelser är både nekla och snabba att tillaga. Ett perfekt snacks och tilltugg att servera vid nästa festliga tillfälle.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 förp smördeg, utkavlat
  • 100 g chèvreost
  • 2-3 msk ost, riven (t.ex. mozzarellaost)
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek spenaten i hackad vitlök och olivolja. Salta och peppra och låt sedan svalna.
  3. Skär smördegen i trianglar och lägg lite fyllning på varje bit samt toppa med riven ost.
  4. Pensla smördegsbakelserna med uppvispat ägg.
  5. Grädda gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter.