Fyllda salta smördegsbakelser

Fyllda salta smördegsbakelser
Foto: Tv4
Alexandra Zazzi KK 2023
Alexandra Zazzi KK 2023

Fyllda salta smördegsbakelser

9 ingredienser

20 m

De här fyllda smördegsbakelser är både nekla och snabba att tillaga. Ett perfekt snacks och tilltugg att servera vid nästa festliga tillfälle.

Se Alexandra Zazzi laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 förp smördeg, utkavlat
  • 100 g chèvreost
  • 2-3 msk ost, riven (t.ex. mozzarellaost)
  • 1 ägg

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek spenaten i hackad vitlök och olivolja. Salta och peppra och låt sedan svalna.
  3. Skär smördegen i trianglar och lägg lite fyllning på varje bit samt toppa med riven ost.
  4. Pensla smördegsbakelserna med uppvispat ägg.
  5. Grädda gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter.