Fyllda lövbiffsrullader i gräddsås med rostad rotselleri

POPULÄRT
koket.se
Fyllda lövbiffsrullader i gräddsås med rostad rotselleri
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fyllda lövbiffsrullader i gräddsås med rostad rotselleri

21 ingredienser

50 min

Läckra rullader fyllda med kapris, bacon och senap i en underbart god sås. Tack vare att dessa görs på lövbiff kortas tillagningstiden. Bjud med en ljummen sallad med rostad rotselleri och hasselnötter.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lövbiffsrullader

  • 500 g lövbiff
  • 0,5 gul lök
  • 40 g smör
  • 100 g bacon, fintärnat
  • 1 saltgurka, fintärnad
  • 2 msk kapris, hackad
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 4 dl kalvfond (utspädd)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 msk svartvinbärsgelé
  • majsstärkelse
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, grovhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Rostad rotselleri

  • 1 rotselleri
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 dl hasselnötter, rostade skalade och skurna i grova bitar
  • 40 g parmesanost
  • 1 ask mâchesallad
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala och skär rotsellerin i ca 4 cm stora bitar. Blanda dem med lite olivolja och salt.
  3. Lägg dem i en ugnsform och rosta i ugnen ca 30 minuter.
  4. Skala och finhacka löken. Fräs den i hälften av smöret, ställ åt sidan.
  5. Finhacka bacon, saltgurka och kapris. Blanda lök, bacon, gurka, kapris och senap till en smet.
  6. Lägg ut lövbiffen och skeda lite smet på varje skiva. Rulla ihop till rullar intill varandra, 4 i rad. Ta ett grillspett av trä och stick det genom varje rad. Rulladerna är nu säkrade för tillagning.
  7. Bryn rulladerna i resten av smöret, häll över grädde och kalvfond. Låt koka i ca 8 minuter, ta upp, lägg på fat och dra ut spetten ur rulladerna.
  8. Skala och skär bananschalottenlöken till rotsellerin i tunna skivor. Fräs löken mjuk i olivolja, vänd ner hasselnötterna och låt dem bli varma. Tillsätt rotsellerin när den är färdigrostad.
  9. Vänd ner mâchesallad och salta. Lägg upp på ett fat och riv över parmesan.
  10. Låt såsen från rulladerna koka ihop något, smaka av med gelé, salt och peppar. Red eventuellt med majstärkelse för en tjockare konsistens på såsen. Häll över rulladerna och garnera med persilja.
  11. Servera rulladerna med sås och rostad rotselleri.