Bryn färsen i en stor stekpanna i ca 10 minuter på ganska hög värme. Rör då och då i början så att färsen finfördelas och inte fastnar. Sänk värmen något om färsen ser ut att brännas vid. Skala och hacka löken medan färsen bryns. Tillätt löken i stekpannan och låt fräsa i 2 minuter under omrörning. Tillsätt löken och fräs i 2 minuter under omrörning.
Tillsätt ketchup, vatten, vinäger, worchestershiresås, senap, vitlökspulver, tabasco och salt. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Tillsätt upp till 1/2 dl vatten till om blandningen verkar torr. Den ska vara tjock och saftig snarare än vattning.
Rosta hamburgerbröden medan köttfärsen puttrar, så undviker du att de blir degiga när du lagt på fyllningen. Skeda hälften av färsblandningen på varje underdel av hamburgerbröden. Lägg på tomatskivor och ringar av rödlök. Lägg på den övre brödhalvan och servera som en burgare. Bjud potatischips till.